Geschiedenis / Evolutie

22 oktober 1879: Thomas Edison vindt de lamp uit. Misschien lijkt deze foto heel archaïsch, maar het is het startpunt van een lange wetenschappelijke en technologische geschiedenis, in de welke LINERGY deel uitmaakt met enthousiasme en know-how in haar eigen specialiteiten: veiligheidsverlichting en noodverlichting.

Ziehier enkele mijlpalen:

1996

Intrede van LINCE ENERGY in de noodverlichtingssector, zeker van haar toekomst ondanks de sterke concurrentie. Haar geschiedenis zal zich ontplooien met de noden van moderniteit en alle technologische vooruitgangen van onze tijd.

 

2004

Lince Energy wordt LINERGY.

Management team wordt vervangen. Het imago van alle departementen, van productie tot verkoop, wordt via de marketing vernieuwd en versterkt. Veel energie en investeringen gaan naar ons departement R&D. Dit wordt een jaar vol veranderingen.

 

2005

LINERGY BENELUX wordt als filiaal gecreëerd

Een grote stap vooruit in 2005: het SPY SYSTEM wordt voorgesteld, dat alle verlichting van een noodsysteem kan controleren via een centrale computer.

 

2007

Geboorte van Ledy, de perfectie combinatie van design en high technology. Architecten zijn betoverd!

ISO 9001 certificatie ontvangen.

2010

Presentatie van het nieuw gecentraliseerde SPY SYSTEM door LINERGY, nog beter aangepast naar ieders noden en dit met alle technologische nieuwigheden.

2013

Lancering van twee nieuwe reeksen van signalisatieverlichting:

ORION: gekenmerkt door een poedercoating op metaal van hoge kwaliteit en LED verlichting

BIG ONE is een signalisatie verlichting voor grote ruimtes en heeft een zichtbaarheid tot 80 m

2014

Grote nieuwigheid: aankomst van de PRODIGY

Hoge flux, 5 jaar waarborg.

PRODIGY is ontwikkeld om het maximale uit de led technologie te halen, geeft een uitzonderlijke luminositeit, een hoge duurzaamheid en is heel spaarzaam met energie.

Geboren voor LED.

Prodigy is ontworpen exclusief om de led-technologie maximaal te benutten. De lichtbron, van 10 of 20 leds, van de allerlaatste generatie, garandeert een quasi ongelimiteerde levensduur en een uitzonderlijk luminositeit.


De LED's worden gecompenseerd door het handhaven van een constante helderheid in alle omstandigheden. Een studie van de gepatenteerde optische lens, zorgt voor een perfecte uniformiteit van de lichtbundel met een hoog verlichtingsniveau.

Lithium batterij – ongelofelijke energie besparing

 

Led technologie, met zijn miniem verbruik, optimaliseert zoals geen ander de energie besparing. Prodigy gebruikt Li-FeP04 batterijen (Lithium, ijzer, fosfaat) die meer dan 5 keer langer meegaan dan de traditionele, nikkel cadmium batterijen. Eens geïnstalleerd moet u er niet meer aan denken.

 

Leverbaar in verschillende uitvoeringen

PRODIGY kan esthetisch gepersonaliseerd worden met verschillende basissen en gekleurde kaders

2015

De nieuwe Led producten VIALED PLUS en LEXIT voor buitenverlichting zijn gekenmerkt door hun design, esthetica en gebruik van het nieuwste led technologie

2016

Linergy behaalt de NF normen (Norme Française) en Linergy Benelux verovert de Franse markt.

Vandaag de dag blijft Linergy innoveren een heeft het een volledige gamma producten en accessoires voor alle doeleinden.